Çatı Serisi W.Andrews
+2
Persephone
yasemin
6 posters
:: Eğlence :: Serbest Bölge :: Kitap
1 sayfadaki 1 sayfası
Çatı Serisi W.Andrews
Andrews'in yazmış olduğu seri halindeki kitapların isim sıralamaları şöyle;
1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler
sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;
1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...
büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...
Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;
Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...
Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...
Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır. Tatilde elinizden düşüremeyeceğiniz tam bir yaz romanı...
---Alıntıdır---
Bazen duygulanıp gözlerinizden yaşlarda akabilir bazen kızıpta ellerinizi yumruk halinde sıktığınızda.... Ama aşkında fedakarlığın ne olduğunu da kitabın sonunda anlarsınız...
1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler
sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;
1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...
büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...
Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;
Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...
Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...
Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır. Tatilde elinizden düşüremeyeceğiniz tam bir yaz romanı...
---Alıntıdır---
Bazen duygulanıp gözlerinizden yaşlarda akabilir bazen kızıpta ellerinizi yumruk halinde sıktığınızda.... Ama aşkında fedakarlığın ne olduğunu da kitabın sonunda anlarsınız...
yasemin- Yeni Üye
Geri: Çatı Serisi W.Andrews
Ben ilk iki kitabını okudum ve pek beğenmediğim için bıraktım...Türk geleneklerini veya düşünce anlayışına çok aykırı olaylar vardı...Yaş ortalamamında üstünde olduğunu düşündüm o yüzden ben önermiyorum :) Paylaştığın için teşekkürler canım
Persephone- Vejeteryan
evet yaş ortalamasının üzerinde bir kitap olabilir ama ben beğenerek ve merakla okuduğum bir seri idi tabi alacakaranlıktan sonra
yasemin- Yeni Üye
Kişiden kişiye değişen bir olay beğeni sonuçta
Persephone- Vejeteryan
Ben de önermiyorum kimseye... Biraz mide bulandırıcı... Hatta, ımm, oldukça mide bulandırıcı
Elly- Admin
Ben de Cennet'i okumuştum...Bildiğin Brezilya dizisi:) Fena entrika var.Aslında başlarda sevmiştim ama yok cıks sonradan almayayım yani :)
lincolngamze- Admin
Tavsiye üzerine ilk kitabı okudum. Sonunu zar zor getirebildim. İlk kez bir kitabı o kadar sıkılarak ve rahatsız olarak okudum. Sonlarına doğru belki düzelir bir şeyler diye bekledim ve kitap yarım bırakma huyum olmadığı için bitirdim ama kimseye tavsiye etmiyorum. Diğer kitaplarını da okumadım zaten.
Rebellious- Yenidoğan
BEN OLDUM OLASI KÖTÜ SONLA BİTEN KİTAPLARI SEVMEM AMA BU KİTAP AİLE ANLAYIŞA OLDUKÇA AYKIRI GELDİ BANA YANİ ÜVEY BABASINDAN ÇOCUK SAHİBİ OLMASI, ÜVEY ABİSİNE 14 YAŞINDAN BERİ AŞIK OLUP EN SONUNDA ONUNLA EVLENMESİ, OĞLU BART IN ONLARI YAKMAYA ÇALIŞMASI... YANİ KÜÇÜK YAŞTA OLANLARIN YA DA OKUDUĞU HER KİTAPTAN ETKİLENENLER İÇİN ÇOK TEHLİKELİ.AMA AKICI BİR DİLLE YAZILDIĞINI İNKAR EDEMEM
BENİ SEVDİĞİNİ BİLİYORSUN...
BENİ SEVDİĞİNİ BİLİYORSUN...
sevimli- Mesaj Sayısı : 34
Similar topics
» CERRAH SERİSİ
» Harry Potter Serisi
» açlık oyunları serisi
» Lauren Kate - Düşüş Serisi
» Alacakaranlık Serisi Mayoları
» Harry Potter Serisi
» açlık oyunları serisi
» Lauren Kate - Düşüş Serisi