Stephenie Meyer'dan eski bi röportaj
:: Genel :: Stephenie Meyer
1 sayfadaki 1 sayfası
Stephenie Meyer'dan eski bi röportaj
Buffy the Vampire Slayer fanı mıydın?Angel?Şovların yayın dışı olduğunu düşünürsek ne izliyorsun?
S:Buffy ya da Angel ile ilgili bir bölüm dahi izlemedim.Twilight'ı yazarken,ablam bölüm bölüm okudu.Büyük bir Buffy fanıdır bana izlememi söyledi.Ama korktum çünkü bu benim vampirler dünyasını görüşümü bozabilir bu nedenle asla izlemedim.
Televizyona fazla vakit ayıramıyorum ve çocuklar "mommy show"da olduğumda kabalaşabiliyorlar ama benim öyle şovlara gizli bir düşkünlüğüm var (iyi olanlar benim düşünceme göre en azından).Genelde TiVo Survivor, The Amazing Race, and America's Next Top Model'dir.
Twilight'ı yazmaya seni ne itti?Bir serinin başlangıcı mı bu?Neden gençler için yazdın?
S:Twilight'ı yazmaya beni çok canlı bir rüya itti.Dürüst olmak gerekirse kitabın on üç bölümü burdan.Yolda devamları var-işte ikisini düzenliyorum.(Deneme Olarak Yeni Ay)3 kitap dönüşü için bekliyor.Bunlar gençler için mi sanmıyorum,kimse için yazdığımı sanmıyorum ama kendim için evet.19-20 yaşlarında izleyicilerim var.(Ablam da okumaya başladığında 31 yaşlarında insanlar olucak.)Bir kitapla bitirmemin nedeni gençler çünkü lise dönemi onları en zorlayan dönemdir.Hafızanı canlandıran anılar ve kötü olaylar vardır lisede.Büyüleyici bir yerdir:Erişkin hissetmek için yaşlı,hayatını etkileyebilecek kadar olgun,aşık olmak için yeterli yaşta,lakin başka kararları alma konusunda(Olayların çoğunda)tek başına olamayacak kadar genç.(Lise dönemi bundan iyi tanımlanamazdı.)Olayların anlatılmasında birçok alan vardır lisede.
Favori vampir kitabın ve filmin nedir?
S:Sanırım Anne Rice tarafından yazılmış olan The Vampir Lestat favorim olabilirdi çünkü sadece bir tane okudum.Beni ateşleyen Bram Stoker'ın Dracula'sı oldu çünkü bir çok soru sormaya başlamıştım.Ve muhtemelen ben de bir klasiğe başlamalıydım ama henüz bu kadar toparlamadım.Şu an tekrar diğer vampir kitaplarını okumaktan korkuyorum,korkuyorum çünkü benzerlik gösterebilir de ya da dünyadaki diğer vampirlerden tamamen farklı olabilir.
Ağ!Film konusunda bir cevap veremeyeceğim.Yalnızca bir vampir filmi izlediğimi hiç hatırlamıyorum,Bela Lugosi filminin bir klibini izlemiştim televizyonda.Gerçekten korku filmlerini sevmiyorum.Komedi filmlerine bayılırım ki o da Hitchcock'tur.
Diğer eski-yeni yazarlardan kimleri okuyorsun?
S:Yenilerden L.M. Montgomery en sevdiğim.Ve J.K.Rowling okumayı seviyorum(ama kim sevmez?) ve Ann Brashares'ı.Gençken erişkin kitaplarına direk atlamıştım(Bir sürü bilimsel kitap ve çokça Jane Austen. Bundan dolayı ben gençlerin dünyasını yeniden keşfediyorum.
Hayatında en büyük etkiyi hangi kitap gösterdi?
S:En çok etkileyen The Book of Mormon.Gençken hayatımı etkileyen kitap muhtemelen Speaker for the Dead idi Orson Scott Card tarafından yazılan ve Daphne du Maurier tarafından yazılan Rebecca da yakın geliyor.
Bir adada tek olsan yanına alacağın tek kitap tek CD ve tek DVD hangileri olurdu?
S:CD kolay:Muse'un Absolution'ı ellerimde olurdu.(Böylece Muse takıntısının nerden geldiğini görüyoruz.)Sadece bir film seçmek benim için daha zor.Ama aralarında en sık izlediğim Sense and Sensibility idi-Emma Thampson tarafından yazılmıştı.Tek kitap imkansız!Pride and Prejudice almak zorundayım ama Orson Scott Card olmadan yaşayamam ve az da olsa Maeve Binchy.
Söylediğin en kötü yalan nedir?
S:Yalanlarım çok çok sıkıcıdır:"Hayır sen gerçekten çok seksi gözüküyorsun!","Çocuklarım yalnızca günde bir saat televizyon izleyebilirler.","Son Swiss Cake Roll'u ben yemedim--O çocuklardan biri olmalı."Bunlar en iyileri.
Mükemmel yazı çevreni tanımla.
S:Gece geç vakit,sessiz ev ama ben hala enerji doluyum (Mucizevi şekilde) ve kulaklığı alıp Muse,My Chemical Romance,Travis,Coldplay ve The All-American Rejects dinlerim.Yanımda düşük kalorili cheesecakeler.
Kendi mezar anıtını yazabilseydin neler olurdu?
S:Önemli şeyler için yoruldum demek isterdim.Bunlarda hiçbir zaman mükemmel olmadım ama dürüstçe büyük bir anne,seven bir kadın,iyi bir kız ve gerçek bir arkadaş olmayı denedim.Bunun yanında en sevdiğim Simpsons listesini isterdim.
Kimle bir akşam yemeğine çıkmak isterdin-yaşayan veya ölü?
S:Orson Scott Card ile konuşma fırsatına sahip olmayı seçerdim-ona sorulacak bir milyon sorum var çoğunlukla"Sen bu konuyla nasıl gündeme gelirsin?"Ama o müsaid değilse Matthew Bellamy ile görüşürdüm.(Muse'un solisti)
Süper bir güce sahip olsaydın ne olurdu?
S:Savunmaktan ziyade taaruza geçirecek bir şey isterdim.Ellerimden ateş topu atmak gibi.O şekilde her iki yola da gidebilirsin-Kahraman ya da kötü adam.Seçenekleri severim.
Elly- Admin
Similar topics
» Stephenie İle Bree Tanner Kitabı Üzerine Röportaj
» Stephenie ile Bree Tanner Kitabı Üzerine Röportaj
» Stephenie'nin Eşi...
» Vampir Stephenie
» Filmden Stephenie
» Stephenie ile Bree Tanner Kitabı Üzerine Röportaj
» Stephenie'nin Eşi...
» Vampir Stephenie
» Filmden Stephenie
:: Genel :: Stephenie Meyer