Piraye - Canan Tan -
+5
yasemin
thedream
Kbra~eDward♥
geceyarısı
tutuldum
9 posters
:: Eğlence :: Serbest Bölge :: Kitap
1 sayfadaki 1 sayfası
Piraye - Canan Tan -
Kızıl saçlıymış Piraye.
Kendimi, keşke ben de kızıl saçlı olsaydım, diye hayıflanırken yakaladım kaç kez...
Okudukça, dizelerin arasına dalıp kendimden geçtikçe, tehlikeli bir biçimde özdeşleşiyordum Piraye'yle.
Tiyatro sahnemde, bundan sonraki rolüm belliydi artık. Nâzım Hikmet'in Piraye'si rolünü oynamak...
Peki bana eşlik edecek oyuncu kim olacaktı?
Bunu düşünmek hile anlamsızdı; karşımda Nâzım vardı ya...
ŞİİR YÜZLÜ PİRAYE... kendi yazdığı senaryolarda yaşıyor.
...Kim olursa olsun; evleneceğim insan, benim varlığımı yok sayarak bir başkasıyla beraberlik yaşayacak ve ben buna seyirci kalacağım ha...
Yazgıymış!
İnanmıyorum yazgıya falan... Onu yaratan da, şekillendiren de bizleriz.
Benim yazgım kendi çizeceğim yoldur!
O yolda beraber yürümeyi kabullendiğim insanı da kimseyle paylaşamam ben...
YAZGIYA BİLE KAFA TUTACAK KADAR YÜREKLİ... Özgürlüğe âşık!
Ancak, başkaları tarafından yerinden oynatılan kilometre taşlarının, gene başkalarınca gelişigüzel dizilmesiyle önüne serilen yolda yürümeye mecbur bırakılınca... İşler değişiyor.
...Hiç hayıflanma, o şiirsellikten uzak düştün diye. Gözlerini aç ve o günlerde göremediğin gerçeği gör artık...
Nâzım da o sevda yüklü dizelerini eliyle bir kenara itip, daha sıcak bulduğu kollara koşmamış mıydı?
Haşindin yaptığı, onunkinden çok mu farklı?
..Kendince tanrılaştırdığın tapınmaktan gurur duyduğun putların, gerçekte basit birer taş parçası olduğunu ne zaman kavrayacaksın?
Ama, gönlün gerilerde bir noktaya takılı kaldıysa eğer, sevinebileceğin bir gerçeklik duruyor orada.
İşte şimdi, Nâzım'ın kızıl saçlı Piraye'siyle tam olarak özdeşleştin.
Kutlu olsun.
Fırtına gibi bir yaşam öyküsünün başoyuncusu oluveriyor PİRAYE...
Bir Canan Tan eseri daha , tavsiye edilecek bir yapıt ...
tutuldum- KurtAdam
Geri: Piraye - Canan Tan -
tam bir gençlik kitabıdır bence, Canan Tan ın diğer kitapları da öyle. Hatta sanki hepsi birbirine benzer. Kitabını okuyalı aradan baya bir zaman geçti o yüzden tam hatırlayamıyorum. Aşk ağırlıklı, harika bir kitap.
geceyarısı- Mesaj Sayısı : 14
güzel bir kitap idi tekrardan okuyacaklarimin arasındadir ama bir kitabı bir defa okurum anlamı orada kalsın diye hala hatırlıyorum özetini çıkar deseler sayfalarca özetini yazabilecegim kitaplar arasındadir aynı zamanda
yasemin- Yeni Üye
Uzun süre etkisinden kurtulamadığım günlerce rüyalarıma giren bir kitap olmuştur Piraye. Dönüp dönüp tekrar okuduğum bitmesin diye uğraştığım halde bir günde bitirdiğim bir kitaptır. Ve Bu kitabı okuduktan sonra tek hayalim gidip Diyarbakır'ı gezmek oldu. Uzun zaman oldu kitabı okuyalı ama hala hatırlıyorum o kadar güzel anlatmıştı ki yazar orayı. Hala gitmeyi çok istiyorum. :) Bende yeri çok ayrıdır bu kitabın. :) Bence herkes okumalı kesinlikle tavsiye ediyorum. :)
Büsra- Cullen
Ben yine etkisinde haftalarca kalmakla tatmin olmadım hatırladıkça ağladım ...
Nazım Hikmet tutkunu olmam bu kitaba bağlanmamı körükledi ayrıca ...
Nazım Hikmet tutkunu olmam bu kitaba bağlanmamı körükledi ayrıca ...
tutuldum- KurtAdam
evet bende merak ediyorum diyarbakırı ama gitmek kısmet olmadı insallah birgün giderim
yasemin- Yeni Üye
Kitabı bitirdiğim zaman gözlerim kıpkırmızı olmuştu.Kitap bittiğinde uzun bir süre çıkamadım etkisinden.Okuduğum en iyi kitaplardan birisi.Asla unutulmuyor.
sunny- Vejeteryan
Böyle kaliteli kitapları bulmak artık maalesef zor.
Çok güzel bir kitap, bence herkes okumalı.
Teşekkürler...
Çok güzel bir kitap, bence herkes okumalı.
Teşekkürler...
Gece_- Yeni Üye
Çok önceden okudum bu kitabı. Gerçekten çok güzeldi. Ama kimi kitaplar varki onların bahsi geçerken Canan Tan akla bile gelmez. Birçok soruna değinmişti. Doğu daki törelerin nasıl can yakabileceğini anlatmaya çalışmıştı. Güzeldi. :) Okuyun bir şey kaybetmezsiniz.
haha971- Admin
:: Eğlence :: Serbest Bölge :: Kitap
1 sayfadaki 1 sayfası